Gratis verzending vanaf €50
3 Gratis promo’s bij bestelling vanaf € 50,-
Diapositive précédente
Diapositive suivante

Smeer jij elke dag SPF?

Waarom je iedere dag een SPF moet gebruiken
Uv-stralen zijn altijd aanwezig, ook als de zon niet schijnt. Ze zijn zelfs zo krachtig dat ze gewoon door je kleding en ramen kunnen gaan. Goed voor je huid dus om iedere dag een product met SPF te kiezen. Producten met SPF en zonnebrandcrèmes zijn nu zo geavanceerd dat ze net zo comfortabel zijn als je dagcrème en ze hebben bovendien voordelen voor je huid, zoals talgcontrole, hydratatie, verheldering, antioxidantbescherming, bescherming tegen blauw licht en rimpelbestrijding.

Wat betekent SPF?
SPF staat voor Sun Protection Factor. Dit is een schaal die aangeeft hoe lang een zonnebrandcrème bescherming biedt tegen schadelijke ultraviolette (UV) stralen.
Wat is de aanbevolen SPF van een zonnebrandcrème?
SPF’s variëren in hoogte van 2 tot meer dan 100, maar meer is niet altijd beter. Daarom adviseert Dr. Murad een SPF van 30 voor dagelijkse bescherming. Wil je weten welke SPF bij jouw huid past, raadpleeg dan een Muradspecialist.

Wat betekent breed spectrum?
Een aantal moisturizers van Murad bevat een Broad Spectrum bescherming, zoals City Skin Age Defense SPF 50 | PA++++. Dat betekent dat de SPF bescherming biedt tegen UVA-stralen (huidveroudering) en UVB-stralen (verbranding).

Wat is het verschil tussen minerale en chemische zonnefilters?
Minerale zonnefilters, ook wel fysieke zonnefilters genoemd, zijn gemaakt van titaniumdioxide of zinkoxide. Ze werken doordat ze als het ware op de huid blijven liggen om Uv-stralen tegen te houden. Chemische zonnefilters absorberen de zonnestralen en geven ze af in de vorm van warmte. Fysieke zonnefilters stonden er vroeger om bekend dat ze krijtachtig en dik waren, maar de wetenschappelijk geavanceerde formules van tegenwoordig zijn goed mengbaar en voelen net zo prettig aan als een vochtinbrengende crème.

Hoe zit het met blauw licht en huidbeschadiging?
Uv-licht is niet het enige licht dat huidschade en zichtbare tekenen van veroudering veroorzaakt. Blauw licht van overmatige beeldschermtijd kan ook zijn tol eisen en dus zou je altijd een product met SPF moeten gebruiken, zowel binnen als buiten en het liefst 365 dagen per jaar.

Hoeveel SPF moet ik aanbrengen?
Denk aan de grootte van een euro muntstuk voor je gezicht, hals en décolleté.

SHOP NU

Share this post on:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp