Gratis verzending vanaf €50
3 Gratis promo’s bij bestelling vanaf € 50,-
Diapositive précédente
Diapositive suivante

Top 3 veroorzakers van een droge huid

Door de wind, de donkere avond die eerder invalt en de kou hebben we behoefte aan een lange warme douche of bad en zetten we de verwarming lekker even hoger. Jammer genoeg hebben deze dingen, die ons warm houden in de herfst en de winter, een weerslag op de huid. Van de gezonde zomerhuid verandert deze in een rode, geïrriteerde en jeukende huid. Hier is de top 3 veroorzakers van een droge huid en vertellen we wat je er snel aan kunt doen, met 3 tips.

DROGE HUID IN DE HERFST EN DE WINTER TRIGGER #1: DE TEMPERATUUR DAALT

Een manier om vochtverlies in de huid tegen te gaan is door alle delen van je lichaam die meestal niet bedekt zijn met kleding, zoals de handen, de hals en het gezicht, zoveel mogelijk te bedekken als je naar buiten gaat. Op je lijf werkt het dragen van laagjes goed om warm te blijven en dat geldt ook voor je huid. Breng op je gezicht eerst Hydro-Dynamic® Quenching Essence aan en vervolgens een superhydraterende moisturizer zoals Nutrient-Charged Water Gel. Hydro-Dynamic Quenching Essence bevat extract van Mexicaans blauw agaveblad dat de huid helpt om essentieel water aan te trekken en vast te houden. Het verlicht droogheid en verzacht, waardoor de huid zich beter wapent tegen de kou. Daarnaast vult het de huid als het ware op, waardoor de veerkracht toeneemt. Het volgende laagje, Nutrient-Charged Water Gel, is een olievrije watergel die 5 vitamines, 5 mineralen en 5 peptiden bevat om water in de huid vast te houden. Hierdoor wordt de huidbarrière sterker en kan de huid tot wel 5 dagen water vasthouden.*

*gebaseerd op een klinische studie, bij 20 personen.

Hydro Dynamic Quenching Essence Nutrient Charged Water Gel

                            Shop nu                                                                       Shop nu

DROGE HUID IN DE HERFST EN DE WINTER TRIGGER #2: VERWARMING

Verwarming in je huis, in de auto, op je werk: ze zijn belangrijk om een comfortabele woon en werkplek te bieden maar ze kunnen na een poosje een geïrriteerde huid uitlokken. Verwarming en een koude temperatuur zuigen vocht uit je huid als een bloeddorstige vampier!

Dr. Murad adviseert “eet je water” om de huid gehydrateerd te houden. “Om je hele lichaam voldoende gehydrateerd te houden, moet je meer doen dan simpelweg 8 glazen water per dag te drinken. Als we waterrijk voedsel eten, wordt het vocht daaruit langzamer geabsorbeerd omdat het gevangen zit in de structuur van dat voedsel. De trage absorptie betekent dat het water in het voedsel langer in ons lichaam blijft en dat biedt veel voordelen.”

Dit zijn enkele van de favoriete eet je waterproducten van Dr. Murad:

  • Komkommer (96% water)
  • Bloemkool (92% water)
  • Spinazie (92% water)
  • Wortelen (87% water)

DROGE HUID IN DE HERFST EN DE WINTER TRIGGER #3: WARM DOUCHEN

We weten het, NIETS is zo fijn als een hete douche. Maar heet douchen en baden werkt net als de koude temperatuur: ze trekken het water uit je huid. Draai de temperatuur van de kraan een slag kouder en dep je huid zachtjes droog in plaats van met een handdoek ruw af te drogen. Gebruik binnen twee minute een antioxidantrijke bodycream aan op je lichaam, dat zorgt ervoor dat de crème een essentiële barrière vormt tegen vochtverlies.

DROGE HUID IN DE HERFST EN DE WINTER TIP #1: HYDRATEER DE HUID VAN BINNENUIT

Wil je de huid een handje helpen? Voedingssupplementen met glucosamine helpen het natuurlijke hyaluronzuur en collageenniveau te boosten, voor hydratatie in de diepe lagen van de huid. Dit is een prima ingrediënt om je huidverzorging mee aan te vullen.

DROGE HUID IN DE HERFST EN DE WINTER TIP #2: Exfolieer de huid minstens een keer per week, zodat serums en crèmes beter worden opgenomen.

Beperk je niet tot je gezicht, ook al zit je lichaam onder een dikke laag kleren, scrubben voor een goede opname van je bodycrème is belangrijk. Voor het gezicht is AHA/BHA Exfoliating Cleanser een goede exfoliator. Met zowel de enzymatische ingrediënten salicylzuur, melkzuur en glycolzuur als kleine jojobapareltjes om de huid te scrubben.

AHA BHA Exfoliating Cleanser

                    Shop nu

DROGE HUID IN DE HERFST EN DE WINTER TIP #3: Seizoenswisselingen hebben een groot effect op de huid.

Ons advies is om iedere 6 weken naar de schoonheidsspecialist te gaan maar ZEKER om, nu de herfst is aangebroken, een afspraak te plannen. Misschien heb je een extra rijke crème nodig, of een extra serum. Ga voor het beste huidadvies en de juiste behandeling van je huid naar een MURAD SALON. Stuur een mail naar info@ultracosmetics.nl met je woonplaats voor een Muradspecialist in de buurt.

Share this post on:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp