Gratis verzending vanaf €50
3 Gratis promo’s bij bestelling vanaf € 50,-
Diapositive précédente
Diapositive suivante
Everyting in one place

Skincare Library

De Strijd tegen huidveroudering: hoe retinol en SPF samenwerken om huidveroudering te bestrijden en te voorkomen!

Hunker jij naar die gladde, jeugdige huid die straalt van gezondheid? Dan ben je vast bekend met de magische krachten van retinol. Het is als het ware ‘de tovenaar’ van de huidverzorging, die rimpels doet vervagen, collageen laat bloeien en een onweerstaanbare glow op je gezicht tovert. Maar zelfs de meest effectieve held heeft een partner nodig, en voor retinol is dat de beschermende kracht van SPF.

Beschadiging van de huidbarrière? Hoe je kunt zien of je het hebt (en hoe je het kunt herstellen)

Ben je fan van retinol in je skincare, houdt glycolzuur jouw huid stralend of is salicylzuur met maximale sterkte jouw “heilige graal” voor het stoppen van puistjes? Dit zijn dan ook de klinisch bewezen actieve ingrediënten, maar we noemen ze niet voor niets actief.

IN DE SPOTLIGHT: Dr. Murad’s holistische benadering bij No Nonsense Beauty

Murad is een samenwerking aangegaan met Ahmet Turkkani van No Nonsense Beauty. Hét online digitale skincare platform waarbij alle wetenschappelijk onderbouwde waarheden binnen de huidverbetering- en anti aging industrie in de spotlight worden gezet.

Murad huidverzorging: het aanpakken van Perimenopauze/Menopauze

Dit is een veelgehoorde reactie van vrouwen in de menopauze. Wanneer vrouwen de menopauze naderen, krijgen ze te maken met de drie soorten veroudering: genetische veroudering, veroudering door de omgeving en nu ook hormonale veroudering. Hormonale veroudering komt door de geleidelijke verschuiving in je hormoonprofiel en een daling van oestrogeen. Symptomen zijn een verlies aan elasticiteit, gemiddelde tot diepe rimpels, een droge en dunner wordende huid met een doffe of matte teint.

Dutch Beauty Award 2022-2023

Zo ver is het nog niet maar wij zijn bijzonder trots dat de Retinol Youth Renewal Eye Masks van Murad zijn genomineerd voor de Dutch Beauty Awards 2022-2023! De nominatie is verkregen in de categorie cosmeceuticals en dat is geen verrassing omdat de sheetmaskertjes voor de ogen ontwikkeld zijn door maar liefst 2 artsen

IN DE SPOTLIGHT: Het Murad Recept bij No Nonsense Beauty

Murad is een samenwerking aangegaan met Ahmet Turkkani van No Nonsense Beauty. Hét online digitale skincare platform waarbij alle wetenschappelijk onderbouwde waarheden binnen de huidverbetering- en anti aging industrie in de spotlight worden gezet.

Waarom kun je cystische acne niet behandelen zoals gewone puistjes?

We hebben de dermatoloog en Murad-oprichter Dr. Howard Murad (die toevallig ook zelf aan acne heeft geleden) gevraagd om na bijna 50 jaar behandeling van patiënten alles te vertellen over cystische acne - van waarom je een acnecyste niet kunt behandelen als elke ander puistje, tot behandelingen voor pijnlijke oneffenheden die niet kunnen wachten op verlichting door een bezoek aan de dermatoloog.

Dutch Beauty Award 2022-2023

Zo ver is het nog niet maar wij zijn bijzonder trots dat de Retinol Youth Renewal Eye Masks van Murad zijn genomineerd voor de Dutch Beauty Awards 2022-2023! De nominatie is verkregen in de categorie cosmeceuticals en dat is geen verrassing omdat de sheetmaskertjes voor de ogen ontwikkeld zijn door maar liefst 2 artsen.

Hoe kun je lachrimpels wegwerken?

Met een vriendelijke glimlach kom je een heel eind, dus het voelt bijna oneerlijk dat zo'n blijk van geluk rimpels rond de mond kan veroorzaken. Gelukkig hoef je niet te stoppen met glimlachen om van die lijntjes af te komen. Meer glimlachen (en minder stress) kan net zo goed helpen als je favoriete huidverzorgingsproducten. Er zijn bepaalde stappen die u kunt nemen om rimpels in het algemeen te voorkomen, maar hier zijn een paar tips die specifiek zijn voor lachrimpels.

Hoe goed ken jij de feiten over een droge huid?

Water gaat een hongergevoel tegen, voorkomt brain fog en geeft ons een babyzachte huid. Maar als je er na al dat drinken nog steeds een beetje uitgedroogd uitziet, ben je niet de enige. Een droge, schilferige huid komt vaak voor en is gemakkelijk te behandelen als je weet wat je moet doen.

Moet ik vitamine C of retinol gebruiken? Of allebei?

Glad. Jeugdig. Stevig. Gezond. Allemaal woorden die we willen horen als het gaat over onze huid. Twee van de populairste huidverzorgingsingrediënten van dit moment - vitamine C en retinol - kunnen ons helpen dit huidideaal te bereiken. Maar je vraagt je misschien af: welke is geschikt voor mij?

5 tips tegen rimpels

Niemand is immuun voor rimpels - misschien moeten we zelfs eraan denken om ze te gaan omarmen, aangezien veel culturen fijne lijntjes beschouwen als een teken van een goed geleefd leven. Maar sommigen onder ons lijken een voorsprong te hebben om de rimpels en fijne lijntjes op afstand te houden. Zijn het goede genen? Botox?

Smeer jij elke dag SPF?

SPF staat voor Sun Protection Factor. Dit is een schaal die aangeeft hoe lang een zonnebrandcrème bescherming biedt tegen schadelijke ultraviolette (UV) stralen. Wat is de aanbevolen SPF van een zonnebrandcrème? SPF's variëren in hoogte van 2 tot meer dan 100, maar meer is niet altijd beter.

De beste behandelingen om puistjes te bestrijden en te voorkomen, met Retinoïden

Of je nu man, vrouw, 16 of 60 jaar bent, schommelingen in de hormoonproductie kunnen leiden tot puistjes. In feite worden puistjes beschouwd als een hormonale huidaandoening. Het zijn uiteindelijk de hormonen die de olieklieren in de huid aansturen, en wanneer die klieren te veel olie produceren, ontstaat er een broedplaats voor bacteriën die puistjes veroorzaken.

Waar raakt mijn huid gestrest van?

dagelijkse leven. Dermatoloog Dr. Howard Murad weet dat zowel emoties als omgevingsfactoren en leefstijl irritaties en roodheid kunnen triggeren. Deze triggers analyseren en voorkomen, met een beetje hulp van zijn nieuwe stress verminderende crème, kan helpen om de huid te kalmeren en te verbeteren.

Top 3 veroorzakers van een droge huid

Door de wind, de donkere avond die eerder invalt en de kou hebben we behoefte aan een lange warme douche of bad en zetten we de verwarming lekker even hoger. Jammer genoeg hebben deze dingen, die ons warm houden in de herfst en de winter, een weerslag op de huid. Van de gezonde zomerhuid verandert deze in een rode, geïrriteerde en jeukende huid.