Gratis verzending vanaf €50
3 Gratis promo’s bij bestelling vanaf € 50,-
Diapositive précédente
Diapositive suivante

Murad huidverzorging: het aanpakken van Perimenopauze/Menopauze

menopauze

1. Wat verandert er met de huid tijdens de menopauze?

“Het is alsof mijn huid van de ene op de andere dag verouderd is”.

Dit is een veelgehoorde reactie van vrouwen in de menopauze. Wanneer vrouwen de menopauze naderen, krijgen ze te maken met de drie soorten veroudering: genetische veroudering, veroudering door de omgeving en nu ook hormonale veroudering. Hormonale veroudering komt door de geleidelijke verschuiving in je hormoonprofiel en een daling van oestrogeen. Symptomen zijn een verlies aan elasticiteit, gemiddelde tot diepe rimpels, een droge en dunner wordende huid met een doffe of matte teint.

Voor vrouwen die te maken hebben met hormonale veranderingen, tonen studies aan dat de vrouwenhuid ongeveer 30% van haar collageen verliest tijdens de eerste vijf jaar van de menopauze. Daarna is de afname geleidelijker. Vrouwen verliezen ongeveer 2% van hun collageen per jaar gedurende de volgende 20 jaar.
Wanneer een vrouw in de menopauze zit, kan ze ook een vale blik op haar wangen en huid zien en gezichtshaar rond de onderste helft van het gezicht. Hormonale schommelingen tijdens de menopauze en deze afname in collageen- en elastineproductie dragen bij aan veel diepere rimpels en contourverlies. Verlies van elasticiteit en verhoogde gevoeligheid van de huid komen ook vaak voor in deze periode.

2. Zijn er huidaandoeningen of -veranderingen die typisch wijzen op de perimenopauze en zijn er ook veranderingen in de huidverzorgingsroutine die een vrouw zou kunnen toepassen of ingrediënten waar ze op moet letten in huidverzorgingsproducten?

Symptomen zijn een verlies aan elasticiteit, medium tot diepe rimpels, een droge en dunner wordende huid met een doffe of matte teint. Puistjes zijn al lang verdwenen of vrouwen kunnen last krijgen van puistjes als onderdeel van hun hormonale verouderingsverschijnselen. Andere veel voorkomende factoren zijn ouderdomsvlekken en een ongelijkmatige teint op gezicht, handen en borst, veroorzaakt door schadelijke invloeden van buitenaf en hormonale veranderingen. Ga op zoek naar producten die meerdere tekenen van veroudering in één stap bestrijden. Je wilt misschien stevigheid, rimpels, verlies van collageen, uitdroging en puistjes in één keer aanpakken en Murad biedt meerdere voordelen met Dr Murad’s recept met kalmerende ingrediënten, antioxidanten en hydraterende ingrediënten om de actieve stoffen in elke formule aan te vullen.

3. Welke Murad producten zijn het meest geschikt voor vrouwen tijdens en na de menopauze?

De Resurgence-lijn van Murad was de eerste uitgebreide productlijn die speciaal is ontwikkeld om de tekenen van hormonale veroudering aan te pakken. De Resurgence-formules bevatten een baanbrekende technologie die essentiële vetzuren en plantaardige fyto-oestrogenen levert om essentiële hormonen aan te vullen die met het ouder worden afnemen. Daarnaast bevat het de Retinol Youth Renewal-lijn die de collageensynthese verbetert, de huid verstevigt en voller maakt, de celvernieuwing verhoogt en de huid verheldert. Het extract van de Swertia-bloem versterkt ook de veerkracht van de huid en verhoogt de epidermale dikte, waardoor de dunnere en kwetsbaardere huid er beter uitziet.

Favorieten Perimenopauze:

Van Retinol Youth Renewal Serum is klinisch bewezen dat het snel werkt op belangrijke factoren in slechts 2 weken.

Retinol Youth Renewal Night Cream bevat ook niacinamide en di-peptide belangrijke ingrediënten die de huidbarrière versterken en helpen bij een ongelijkmatige teint en verlies van glans.

Hydrodynamic Ultimate Moisture: Met geavanceerd hyaluronzuur en kokosnootextract helpt deze crème het vochtgehalte 24 uur lang te verhogen, terwijl sheaboter-, olijf- en zonnebloemolie de huidbarrière hydrateren en beschermen.

Favorieten na de menopauze: 

Retinal Resculpt Overnight Treatment pakt tekenen van gevorderde veroudering aan, zoals verslapping, volumeverlies en contourverlies.
Ingrediënten:

  • Ingekapselde retinal: onze retinal is ingekapseld en heeft een exclusief afgiftesysteem voor verbeterde stabiliteit en gerichte levering diep in het huidoppervlak, terwijl het toch zacht is voor de huid
  • Kangoeroepootbloemextract: verbetert een verslapte huid en verzacht rimpels waardoor de huid er strakker en gelift uitziet.
  • Olijf, haver en alfaglucaan: werken samen om de veerkracht van de huid te ondersteunen, het vochtgehalte te verhogen en de huidbarrière te herstellen. De combinatie zorgt ervoor dat droogheid en irritatie niet optreden

Resurgence Age Balancing Moisture SPF 30
Rijke maar snel absorberende SPF moisturiser voedt en beschermt de droge huid diep en verbetert de elasticiteit voor een jeugdige gloed. Sheaboter, zonnebloemolie en een aminozurencomplex helpen de elasticiteit te verbeteren en hydrateren de huid langdurig.
Ingrediënten die de menopauzehuid helpen:
Sheaboter en een mix van zonnebloem-, druivenpit- en avocado-olie – vernieuwen een doffe, droge huid met langdurige hydratatie. Resurrection Plant Proteins – herstellen de vochtbalans van de beschadigde huid zodat deze gehydrateerd en vol blijft. Fyto-oestrogenen helpen de elasticiteit te verbeteren en de huid gladder te maken.

Intense Recovery Cream
Dit is een geweldige oplossing voor extreme droogheid en roodheid (zelfs rosacea), een veelvoorkomend probleem voor de huid in de menopauze. Onze meest luxueuze en rijke crème tot nu toe.
Na 4 weken gebruik van Intense Recovery Cream:
– 100% is het ermee eens dat de huid gekalmeerd aanvoelt
– 92% vindt dat de huid comfortabeler en meer gehydrateerd aanvoelt
– 88% vindt dat hun overspannen huid er ontspannen (kalm) uitziet
– Gebruikers toonden een algehele vermindering van roodheid met 14,69%
– 89% van de proefpersonen vertoonde verbetering van roodheid

Andere favorieten

Rapid Dark Spot Correcting Serum pakt donkere vlekjes aan en ongelijkmatige teint op gezicht, borst en handen aan. Gepatenteerde resorcinoltechnologie, exclusief voor Murad, vermindert zichtbaar de intensiteit van pigmentvlekken en ongelijkmatige teint. Geschikt voor een breed scala aan huidtinten; pakt de pigmentvlekken aan die je ziet en voorkomt het ontstaan van pigmentvlekken die je nog niet kunt zien. 84% toonde een vermindering van hyperpigmentatie in slechts 14 dagen*.
AHA BHA Exfoliating cleanser is ideaal om de huid te verhelderen en de textuur te egaliseren bij hormonale veranderingen, aangezien de celvernieuwing afneemt tijdens de menopauze. Deze cleanser pakt puistjes aan, verheldert de teint en geeft hydratatie een boost in één eenvoudige stap. Gebruik 1-2 keer per week.

Share this post on:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp