Gratis verzending vanaf €50
3 Gratis promo’s bij bestelling vanaf € 50,-
Diapositive précédente
Diapositive suivante

Hoe kun je lachrimpels wegwerken?

lachrimpels

Hoe kun je lachrimpels (ook wel rimpels rondom de mond genoemd) wegwerken?

Met een vriendelijke glimlach kom je een heel eind, dus het voelt bijna oneerlijk dat zo’n blijk van geluk rimpels rond de mond kan veroorzaken. Gelukkig hoef je niet te stoppen met glimlachen om van die lijntjes af te komen. Meer glimlachen (en minder stress) kan net zo goed helpen als je favoriete huidverzorgingsproducten. Er zijn bepaalde stappen die u kunt nemen om rimpels in het algemeen te voorkomen, maar hier zijn een paar tips die specifiek zijn voor lachrimpels.

Zoek naar producten met hyaluronzuur die rond de mond kunnen worden aangebracht.

Hyaluronzuur is een hydraterende stof die van nature in de huid voorkomt, maar we produceren er minder van naarmate we ouder worden. Dit leidt tot vochtverlies, waardoor de huid droger wordt en fijne lijntjes meer opvallen. Het goede nieuws is dat hyaluronzuur aan de huid kan worden toegevoegd via fillers waarvan de effecten tot anderhalf jaar kunnen aanhouden. Maar als je op zoek gaat naar een minder invasieve (en minder dure) optie, kunnen klinisch bewezen producten ook helpen, vooral die met krachtige peptiden en hyaluronzuur, die de rimpels direct zichtbaar gladder en minder intens kunnen maken.

Probeer naast gerichte behandelingen ook retinol als basis van elke routine.

Retinol is een krachtig ingrediënt voor een groot aantal huidproblemen, maar het is vooral goed voor het voorkomen van rimpels en het verminderen van fijne lijntjes, omdat het de collageenproductie en celvernieuwing bevordert. Met klinisch bewezen producten zou je na ongeveer twee weken een vermindering van de rimpels moeten merken, ook rondom je mond.

Zorg voor hydratatie in je routine en breng dagelijks SPF aan.

Vocht is essentieel voor het behoud van een jeugdige teint, en als je worstelt met fijne lijntjes rondom de mond, moet je elke stap (niet alleen je vochtinbrengende crème) voorzien van hydraterende ingrediënten. Reinigers met melkzuur en unieke natuurlijke oliën (zoals abrikoos en sterbloem) kunnen de natuurlijke vochtbarrière van de huid voeden, aanvullen en beschermen voor een meer gehydrateerde, soepele huid. En draag altijd SPF. Dat helpt fijne lijntjes te voorkomen.

Tot slot, vergeet niet om adem te halen.

Vergeet niet dat stress niet alleen jou stress geeft, maar ook je huid. Als je de volgende keer gestrest bent, neem jezelf dan mee in het moment: Klemmen de spieren rond je mond? Frons je? Tuit je je lippen? Dit zijn allemaal dingen die lijnen rond de mond kunnen benadrukken. En zelfs het glimlachen zelf kan de spanning wegnemen en je jonger doen lijken.

Bekijk ook eens onze bewezen rimpel treatment: Targeted Wrinkle Corrector.

Share this post on:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp