Gratis verzending vanaf €50
3 Gratis promo’s bij bestelling vanaf € 50,-
Diapositive précédente
Diapositive suivante

Hoe goed ken jij de feiten over een droge huid?

Waar of niet waar: Hoe goed ken jij de feiten over een droge huid? Test nu je kennis!

Water gaat een hongergevoel tegen, voorkomt brain fog en geeft ons een babyzachte huid. Maar als je er na al dat drinken nog steeds een beetje uitgedroogd uitziet, ben je niet de enige. Een droge, schilferige huid komt vaak voor en is gemakkelijk te behandelen als je weet wat je moet doen.

Waar of niet waar: een droge huid is hetzelfde als een vochtarme huid. 

Niet waar. Een droge huid is een huidtype, terwijl een gedehydrateerde huid een huidaandoening is. Een droge huid heeft meestal een tekort aan vocht, en je zou een droge huid kunnen hebben als je huid:

  • natuurlijke olie mist (ze produceert geen olie of talg)
  • kleine poriën heeft met weinig puistjes
  • er schilferig en ruw uitziet
  • meer opvallende rimpels heeft

Een droge huid heeft meestal een tekort aan vocht. Aan de andere kant, als je een jeukende huid hebt, je huid ziet er dof uit, of je hebt een ongelijkmatige teint, kan dit een teken zijn van een uitgedroogde huid.

Juist of onjuist: huidverzorging is de enige manier om een droge huid te behandelen.

Onjuist. Hoewel huidverzorgingsproducten zoals een vochtinbrengende crème een droge, schilferige huid kunnen behandelen, zijn ze niet de enige oplossing. Naast het gebruik van verzorgingsproducten zijn er nog enkele andere methoden die je in je dagelijkse routine kunt opnemen:

Minder heet douchen.

We weten hoe geweldig een warme douche kan aanvoelen, vooral op een koude winterdag. Maar dat hete water en die stoom ontdoen je lichaam eigenlijk van de broodnodige oliebarrière, die vocht vasthoudt en je huid zacht en gehydrateerd laat aanvoelen. Omdat heet water een droge huid kan veroorzaken en de huidbarrière kan beschadigen, is het vaak het beste om met warm water te douchen. Dermatologen en deskundigen adviseren korte, warme douches die niet langer dan 2- 5 minuten duren.

Drink water – en eet het ook.

Het belang van voldoende water drinken kan niet worden onderschat. Probeer voor een soepele, gehydrateerde huid elke dag ongeveer 35 ml. water per kilogram lichaamsgewicht aan water te drinken. Als dat onmogelijk lijkt, raadt dermatoloog Dr. Howard Murad ook aan je water te eten. Waterrijk fruit (zoals watermeloen) en groenten (kom maar op met die spinazie) helpen je lichaam te hydrateren met als extra bonus dat ze je lichaam verrijken met voedingsstoffen, die beter kunnen worden opgenomen omdat je ze niet zo snel wegspoelt.

Gebruik een luchtbevochtiger.

In de droge wintermaanden wordt het vocht snel en gemakkelijk uit de huid gezogen. Een manier om dit te voorkomen is door ’s nachts een luchtbevochtiger in je slaapkamer te gebruiken.

WAAR OF NIET WAAR: cleansers drogen je huid nog meer uit.  

Niet waar. Het verwijderen van vuil en olie met de juiste reiniger kan helpen om vocht aan je huid toe te voegen. Als effectief tegengif tegen een droge, schilferige huid moet je je altijd houden aan deze eenvoudige routine als basis van elk regime.

Stap 1: Reinigen

De eerste stap in hydratatie: Zoek een reiniger die vuil, olie en waterproof make-up verwijdert en tegelijkertijd de huid voedt en aanvult met voedingsstoffen en vitaminen.

Stap 2: Exfolieer

Hoewel scrubben van de huid een manier is om doffe, dode huidcellen te verwijderen en verstopte poriën vrij te maken, kan te vaak scrubben van een droge huid soms leiden tot een nog drogere huid. Te vaak scrubben kan de huidbarrière beschadigen, wat kan leiden tot meer irritatie. Exfoliëren is belangrijk, maar moet spaarzaam gebeuren (ongeveer 2 keer per week), of met een zachte dagelijkse exfoliant.

Stap 3: Hydrateren

Je huid hydrateren lijkt vanzelfsprekend belangrijk, toch? Zoek naar moisturizers met ultravoedende en hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur, karitéboter en macadamia-olie om je huid het broodnodige vocht terug te geven, vooral na het scrubben. Je kunt de hydratatie verdubbelen met een serum dat je aanbrengt vóór het hydrateren.

Neem eens een kijkje tussen onze giftsets. Ideaal om cadeau te doen aan jezelf of aan een ander.

Share this post on:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp