Gratis verzending vanaf €50
3 Gratis promo’s bij bestelling vanaf € 50,-
Diapositive précédente
Diapositive suivante

De beste behandelingen om puistjes te bestrijden en te voorkomen, met Retinoïden

Wat doe je als puistjes maar niet weg willen gaan?

Of je nu man, vrouw, 16 of 60 jaar bent, schommelingen in de hormoonproductie kunnen leiden tot puistjes. In feite worden puistjes beschouwd als een hormonale huidaandoening. Het zijn uiteindelijk de hormonen die de olieklieren in de huid aansturen, en wanneer die klieren te veel olie produceren, ontstaat er een broedplaats voor bacteriën die puistjes veroorzaken.

Is er een echte behandeling voor een huidaandoening die zo hardnekkig is? Ja. Exfoliërende behandelingen tegen puistjes die vroeger alleen bij de dokter werden gebruikt, zijn nu ook in de winkels verkrijgbaar. Hier zijn de beste exfoliatiebehandelingen voor puistjes die resultaten opleveren in alle stadia van puistjes, van maskne tot hormonale of cyclische puistjes.

Retinoïden

Retinoïden staan al lang synoniem voor antiverouderingsbehandelingen, maar ze zijn meer dan 40 jaar geleden begonnen als een door de FDA goedgekeurde behandeling tegen puistjes. Retinoïden zijn al lang de keuze van de dermatoloog voor hardnekkige, hardnekkige en chronische puistjes, omdat ze de huid weer doen opleven. Dit versnelt de celvernieuwing en verwijdert dode oppervlaktecellen die de poriën kunnen verstoppen (een bekende puistjes-trigger). En het gebruik van retinoïden in combinatie met chemische peelings kan zelfs nog meer huidverzachtende effecten hebben.

Chemische peeling voor puistjes

Chemische exfolianten kunnen afzonderlijk of samen werken om puistjes te verwijderen en te voorkomen. Glycolzuur is een alfahydroxyzuur dat doffe oppervlaktecellen verwijdert om de huid gladder en helderder te maken. Salicylzuur is een bètahydroxyzuur dat onzuiverheden behandelt om de poriën helderder te maken en mee-eters en puistjes te minimaliseren.

Hoe zit het met huidzuivering?

Huidzuivering is wanneer de omloopsnelheid van uw huidcellen wordt versneld door een product of ingrediënt, zoals retinoïde. Het is mogelijk dat je huid een zuiveringsperiode van 5 tot 10 dagen doormaakt omdat de huid onder dit versnelde verversingsproces staat. Maar dit is niet ongewoon. Hoe frustrerend zuivering ook is, onthoud: zodra de zuivering voorbij is, kunt u aan de echte behandelingsfase beginnen om de huid zuiver, glad en verfijnd te houden.

Het nieuwste product van Murad uit de Blemish Controllijn:

Daily Clarifying Peel

Deze verhelderende peeling maakt de textuur van de huid gladder en verfijnt de poriën met 3 krachtige ingrediënten: AHA (glycolzuur), BHA (salicylzuur) en een retinoïde.

SHOP NU

Share this post on:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp