Gratis verzending vanaf €50
3 Gratis promo’s bij bestelling vanaf € 50,-
Vorige slide
Volgende slide

De Strijd tegen huidveroudering: hoe retinol en SPF samenwerken om huidveroudering te bestrijden en te voorkomen!

Hunker jij naar die gladde, jeugdige huid die straalt van gezondheid? Dan ben je vast bekend met de magische krachten van retinol. Het is als het ware ‘de tovenaar’ van de huidverzorging, die rimpels doet vervagen, collageen laat bloeien en een onweerstaanbare glow op je gezicht tovert. Maar zelfs de meest effectieve held heeft een partner nodig, en voor retinol is dat de beschermende kracht van SPF.

Daarom moet je jouw investering in retinol beschermen met het andere preventieve huidverouderingsingrediënt: SPF.

Wat doet de zon met je huid?

Voor sommigen zijn gevoelens over SPF compleet het tegenovergestelde van hun liefde voor retinol (lees: ze haten het). Geen ander huidverzorgingsproduct heeft zo’n slechte reputatie als plakkerige, dikke, krijtachtige SPF. Maar als ooit een product een heldenbewerking verdiende, is het SPF wel. Als je een breedspectrum SPF kiest, bij voorkeur met SPF 30 (hoewel liever hoger, we vinden SPF 15 ook OK- zolang je maar dagelijks een product met SPF draagt), bescherm je je huid tegen een proces dat foto-huidveroudering wordt genoemd.

“Foto-huidveroudering is een eenvoudige beschrijving van hoe Uv-straling van de zon cumulatieve schade veroorzaakt waardoor de huid vroegtijdig veroudert. Ook bekend als foto-beschadiging, extrinsieke huidveroudering, zonneschade of gewoon donkere vlekken, is foto-huidveroudering verantwoordelijk voor 90% van de zichtbare veranderingen die we in onze huid zien,” zegt Lori Cahitas, internationaal training manager van Murad.

Hoe ziet foto-huidveroudering eruit op de huid?

Diepe, statische rimpels, donkere vlekken, een ongelijke teint en een verslapte huid.

Dus, wat gebeurt er als je retinol gebruikt zonder onze trouwe beschermer, de SPF? Denk aan een held zonder zijn schild, kwetsbaar en blootgesteld aan de gevaren van het slagveld. Retinol mag dan wel wonderen verrichten voor onze huid, maar zonder de bescherming van SPF, is het als vechten tegen een draak zonder pantser.

Waarom? Omdat (zoals we al zeiden) minstens 90% van de huidschade en tekenen van huidveroudering op de huid afkomstig zijn van UVA-/UVB-stralen. Geen SPF aanbrengen, terwijl je retinol gebruikt in je huidverzorgingsroutine, is eenvoudigweg contraproductief. Als je wilt investeren in het aanpakken van tekenen van huidveroudering met retinol, is SPF de verplichte partner om je investering te beschermen.

Maar laten we niet vergeten dat onze held, retinol, ook zijn zwakheden heeft. Hij mag dan wel de strijd aangaan met de tekenen van tijd, maar wanneer hij in contact komt met de kwaadaardige Uv-stralen van de zon, verliest hij zijn kracht. Daarom is het dragen van SPF niet alleen een verstandige keuze, maar ook een noodzakelijke stap om de magie van retinol te behouden.

Er wordt ook vermoed dat retinol aan effectiviteit verliest wanneer het in contact komt met Uv-licht, daarom raden zoveel dermatologen aan om het ‘s nachts te gebruiken. De huidige types retinol zijn vaak veilig, voor gebruik overdag, maar dat betekent niet dat je SPF kunt overslaan.

Het dragen van SPF overdag

Vooral als SPF deel uitmaakt van je routine, door bijvoorbeeld te kiezen voor een mositurizer met SPF, helpt dat de tekenen van huidveroudering ongedaan te maken of te voorkomen, de reden waarom je voor retinol koos. Dr. Howard Murad, gecertificeerd dermatoloog en oprichter van Murad Skincare, zegt: “Als je je huid echt wilt beschermen tegen donkere vlekken en fijne lijntjes, is het dagelijks dragen van SPF net zo cruciaal als elke behandeling die deze problemen aanpakt.”

Share this post on:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp